1.08.2017 - Dönüşçüler günü hazırlıkları


Vatana dönenler gününü her yıl kutluyoruz. 1 Ağustos gününde cumhuriyetimizde yapılacak olan etkinliklere önceden hazırlanmak için alınan pek çok karar var.

Yapılması kararlaştırılan etkinliklerden en öne çıkartabileceğimiz ise bayram konseri.

Adıge cumhuriyeti ulusal işler, yurt dışında yaşayan soydaşlarla ilişkiler ve basından sorumlu komitede kutlama organizasyon heyetinin toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıyı komite başkanı Şhalaho Asker yönetti.

Şhalaho Asker — Toplamda yetmiş kadar etkinlik gerçekleştireceğiz, 1 Ağustos öğrencilerin tatil zamanına denk geliyor. Bunu göz önüne alarak okulların açılacağı 1 eylül tarihinden itibaren de okullarda bu konuyla alakalı etkinlikler gerçekeleştireceğiz. Öğrenciler konu ile alakalı kompozisyonlar yazacak, en iyilerini seçeceğiz. Dönmüş olan soydaşlarımızın yaşama adaptasyonları konusunda onlara yardımcı  olacağız. Çocuğu doğan, vatanda yaşayan soydaşlarımıza hediyeler vereceğiz.

Adıge Cumhuriyeti Kültür Bakanı yardımcısı Şevaptseko Aminet, kutlama etkinliklerinin ilgi çekici ve unutulmaz bir şekilde olması için bayram konserinin nasıl yapılacağına değindi.

Kitap, fotoğraf segileri açılacak, filimler gösterilecek.

Televizyon, radyo ve gazetelerde kutlamalar ile alakalı yapılan yayınlar değerlendirilecek, en iyilerine hediyeler verilecek.

adygvoice.ru